Patologická fyziologie hospodářských zvířat - Boďa, Koloman; Lebeda, Milan (SZN, 1972)
Jedenáct českých a slovenských specialistů napsalo naši první veterinární učebnici patologické fyziologie. Úkolem publikace, rozdělené na část obecnou (jež se pohybuje od nosologie a etiologie až po globální zákonitostiinfekčního procesu) a speciální (která je rozpjata mezi výkladem dýchání a exegezí rozmnožování), je "dát čtenáři na základě základních poznatků dynamický obraz" oboru
Živočišná výroba
Keywords: Veterinary Medicine; patologie; Physiology; veterinární lékařství; hospodářská zvířata; Animals, Domestic; fyziologie; Pathology