Sebrané spisy. Díl II. Část 1 - Pavlov, Ivan Petrovič (Státní zdravotnické nakladatelství, 1954)
Tento svazek Pavlovových spisů obsahuje všechny jeho práce i přednášky o fyziologii trávení včetně jeho výzkumů o vnitřní sekreci a fyziologii jater až do roku 1896. Práce z období 1897 až 1911 budou obsaženy ve zvláštním svazku. Pavlov vykládá v této knize mimo jiné i metody vivisekce.
Keywords: Liver; Digestion; Physiology; fyziologie; trávení; játra