Dějiny smrti - Ariès, Philippe; Navrátilová, Danuše (Argo, 2020)
Studie, která se zaměřuje na představu smrti od raného středověku po novověk v Evropě. Určeno odborné veřejnosti.
Každodenní život ; svazek 68.
Keywords: kulturní antropologie; Death; antropologie; tanatologie; Religion; Evropa; Mortuary Practice; Europe; postoj ke smrti; humanitní vědy a umění; Anthropology, Cultural; Attitude to Death; smrt; Thanatology; pohřbívání; náboženství