Posttranslační modifikace bílkovin v aktivovaných krevních destičkách - Suttnar, Jiří; Pimková, Kristýna; Dyr, Jan Evangelista; Malý, Martin (2012)
Cílem projektu je pomocí proteomických technik identifikovat posttranslační modifikace (PTM) bílkovin v klidových destičkách a v destičkách aktivovaných různými agonisty, s důrazem na redox-dependentní PTM. Proteomickými nástroji budou elektroforetické achromatografické separační postupy v kombinaci s hmotnostní spektrometrií. Získaná data by měla pomoci lépe pochopit biologické efekty RONS v hemostáze.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: akutní koronární syndrom; Blood Platelets; hematologie a transfuzní lékařství; Platelet Activation; Acute Coronary Syndrome; trombocyty; Angina, Stable; stabilní angina pectoris; aktivace trombocytů; Protein Processing, Post-Translational; posttranslační úpravy proteinů