Doktor z Osvětimi - Nowak, Szymon; Páralová Tardy, Markéta (Víkend, 2020)
Biografie Józefa Bellerta, lékaře, který vedl nemocnici Osvětimi, kde se léčili přeživší koncentračního tábora. Určeno široké veřejnosti.
Keywords: koncentrační tábory; Concentration Camps; 2. světová válka; vojenské lékařství; History, 20th Century; Holocaust; Patients; Famous Persons; židé; pacienti; válečné zločiny; lékaři; Hospitals, Military; Physicians; dějiny 20. století; Jews; vojenské nemocnice; holocaust; World War II; pomoc v nouzi; lidská práva; Military Medicine; War Crimes; Poland; Relief Work; dějiny lékařství; významné osobnosti; Polsko