Wspomnienia lekarzy - Słowik, Józef; Brandys, Szymon (Polskie Towarzystwo Medyczne w Republice Czeskiej, 2016)
Materiały dotyczące historii Polskiego Towarzystwa Medycznego w Czechach. Zawiera również przegląd chronologiczny i wywiady z ważnymi lekarzami. Wydany w rocznicę. Przeznaczony dla odbiorców profesjonalnych.
Keywords: History, 21st Century; Česká republika; Medicine; lékaři; Societies, Medical; management, organizace a řízení zdravotnictví; společnosti lékařské; Poland; History, 20th Century; Czech Republic; lékařství; dějiny 21. století; Physicians; dějiny lékařství; Slezsko (Česko); dějiny 20. století; Polsko