Darwin, Wilson, Portmann, Lorenz - obraz člověka v dílech biologů - Komárek, Stanislav (Academia, 2021)
Kniha esejů, která se zaměřuje na pojetí člověka v biologii 19. a 20. století. Určeno odborné veřejnosti.
Keywords: Biology; Biological Evolution; antropologie; History, 19th Century; dějiny 20. století; etologie; dějiny 19. století; srovnávací psychologie; sociobiologie; Sociobiology; biologická evoluce; Famous Persons; Psychology, Comparative; Ethology; významné osobnosti; Anthropology; biologie; History, 20th Century