Mužské právo : jsou právní pravidla neutrální? - Šimáčková, Kateřina; Havelková, Barbara; Špondrová, Pavla (Wolters Kluwer, 2020)
Publikace se zaměřuje na genderové aspekty práva a na genderovou diskriminaci obsaženou v zákonech, například co se týče mezinárodního práva, násilí a trestního zákonu, právní rovnosti nebo reprodukce. Určeno odborné veřejnosti.
Právní monografie
Keywords: sociologie; sociologické faktory; feminismus; politika; Gender Equity; Jurisprudence; Women; muži; Legislation as Topic; ženy; Sociological Factors; genderová identita; Politics; Women's Rights; právní vědy; genderová rovnost; ženská práva; Men; lidská práva; Human Rights; Feminism; Sexism; sexismus; zákonodárství jako téma; právo, zákonodárství; Gender Identity