O městské knihovně, knihách a také lidech : vzpomínky a jubilejní úvahy o městské knihovně pražské v letech 1918-1938 - Thon, Jan; Žipek, Alois (Pražská obec, 1938)
Dějiny Městské knihovny v Praze v době první republiky. -- Autor pojednává o výstavbě městské knihovny, struktuře, organizaci a službách v letech 1918 - 1938. Kniha je doplněna dobovými obrázky a fotografiemi. Provoz knihovny dokumentují rovněž odpovídající plánky, statistiky a tabulky. V závěru publikace je krátký souhrn ve francouzštině a angličtině a místní a osobní rejstřík. Kniha je cenným dokumentem o vzniku a dějinách Městské knihovny v Praze.
Spisy Knihovny hlavního města Prahy ; sv. 26
Keywords: Československo; knihovny; humanitní vědy a umění; Libraries; Czechoslovakia; knihovnictví, informační věda a muzeologie