Občané Evropské unie v České republice : analytická zpráva z výzkumu - Kravka, Tomáš; Klika, Ladislav; Vidlařová, Šárka (Kancelář veřejného ochránce práv, 2021)
Zpráva z výzkumu, který se zaměřil na cizince v Česku, občany Evropské unie, zejména na zdravotní péči, jejich pobyt a znevýhodnění na trhu práce. Určeno odborné veřejnosti.
Keywords: charakteristiky bydlení; emigranti a imigranti; zaměstnanost; Residence Characteristics; Civil Rights; Emigrants and Immigrants; demografie; ekonomie, ekonomika, ekonomika zdravotnictví; Delivery of Health Care; Czech Republic; Employment; Social Discrimination; sociologie; poskytování zdravotní péče; občanská práva; Česká republika; sociální diskriminace; European Union; Evropská unie