Velice lehká smrt - Beauvoir, Simone de; Pilařová, Eva (Portál, 2022)
Novela s biografickými prvky, která se zabývá tématy umírání a vztahů mezi matkou a dcerou a odehrává se ve Francii druhé poloviny 20. století.
Keywords: Terminally Ill; France; vztahy mezi matkou a dítětem; umírající; Mother-Child Relations; významné osobnosti; History, 20th Century; Francie; Writing; psaní; humanitní vědy a umění; Famous Persons; dějiny 20. století