Doktor Škrtikočka jede do lázní ; Hrst aforismů - Jean Paul; Preisner, Rio; Kafka, Vladimír (Státní nakladatelství krásné literatury a umění, n. p, 1963)
Vtipně psaná beletrie odehrávající se v Německu v 19. století, jejíž hlavní postavou je lékař. Také obsahuje autorovy aforismy.
Světová četba ; sv. 310
Keywords: Physicians; lázně; lékaři; humanitní vědy a umění; Německo; Health Resorts; Germany; dějiny 19. století; lékařství v literatuře; Medicine in Literature; History, 19th Century