Žebrák, velký rakovnický zvon, a kostelíček Sv. Jiljí u Rakovníka : prostonárodní místní a historická pověst rýmovaná z konce 15. a z počátku 16. století - Štembera, Matěj Dobromír (Nákladem Václava Mrázka staršího, 1861)
Básnická skladba vycházející z původní pověsti o rakovnickém zvonu z přelomu 15. a 16. století z pera regionálního lékaře, historika a rakovnického patriota. Text básně je doplněn vysvětlujícími dějepisnými texty.
Keywords: Rakovník; humanitní vědy a umění; Folklore; Literature; literatura; folklór