Molekulárne a mikrobiálne aspekty zápalových črevných chorôb - Gardlík, Roman (2019)
Habilitačná práca, ktorá sa zamerala na molekulárne aspekty idiopatických črevných chorôb, na možnosti génovej terapie, na pohlavné rozdiely a na patogenézu.
Keywords: Inflammatory Bowel Diseases; Molecular Medicine; molekulární medicína; Gastrointestinal Microbiome; idiopatické střevní záněty; Sex Factors; sexuální faktory; síran dextranu; Genetic Therapy; myši; mikrobiologie, lékařská mikrobiologie; Dextran Sulfate; gastroenterologie; genetická terapie; molekulární biologie, molekulární medicína; Disease Models, Animal; Mice; modely nemocí na zvířatech; střevní mikroflóra