Použití výškové hypoxie jako testu k určení výškové odolnosti a pracovní výdrže pro výběr kandidátů letectví a pro posuzování schopnosti létajícího personálu a další činnosti - Zeman, Mirko (1964)
Dizertační práce, která se zaměřila na testování výškové hypoxie a výškové odolnosti a na posuzování pracovní způsopbilosti u pilotů. Obsahuje i fotografie a grafy.
Keywords: pracovní lékařství; Physical Endurance; Altitude; posuzování zdravotní způsobilosti; Personnel Selection; Pilots; výběr pracovníků; nadmořská výška; Physical Fitness; Altitude Sickness; cestování letadlem; Aerospace Medicine; výšková nemoc; letecké a kosmické lékařství; Air Travel; piloti; Work Capacity Evaluation; fyzická vytrvalost; tělesná výkonnost; hyperbarická a letecká medicína