Novell NetWare 5. 2. díl - Čečelský, David (Unis, 1999)
Publikace navazuje na první díl knihy o systému Novell NetWare 5 a doplňuje ji o popis nejvýznamnějších doplňkových služeb a produktů, které v prvním díle uvedeny nebyly. Jedná se především o podrobný popis síťových protokolů se zaměřením na novou implementaci TCP/IP a dále se zaměřením na služby DNS, DHCP. Je zde také kapitola věnovaná produktu NetWare Internet Access Service (NIAS), což je ze síťařského pohledu rovněž velmi důležitá komponenta. Čtenáři jistě také uvítají popis nástroje pro správu pracovních stanic, kterým je produkt Z.E.N.works. Najdeme zde i zmínku o webovém serveru Netscape, databázovém serveru Oracle a také o produktu BorderManager, který sice není standardní součástí systému NetWare 5, ale patří bezesporu k nejšpičkovějším produktům současné řady a jistě nalezne zejména v dnešní době široké uplatnění.
Keywords: operační systémy; informatika; Novell NetWare 5; Informatics