První pomoc pro střední zdravotnické pracovníky - Beránková, Monika; Fleková, Anna; Holzhauserová, Blanka (Informatorium, 2002)
Obsahuje kapitoly zásady postupu při poskytování první pomoci, vybavení lékárny, polohování a transport, neodkladná resuscitace, krvácení, šok, bezvědomí, úrazy teplem a chladem, elektrickým proudem, poleptání, otravy, rány, poranění jednotlivých orgánů a částí těla, modelové situace. Kniha: První pomoc pro střední zdravotnické školy; Autor: Beránková Monika, Fleková Anna, Holzhauserová Blanka; Příručka zpracovává metodiku první pomoci a slouží jako učebnice studentům středních zdravotnických škol
Keywords: First Aid; traumatologie; učebnice; první pomoc; učebnice středních škol; Textbook