Obecná patologická fyziologie - Nečas, Emanuel (Univerzita Karlova, 2004)
Učebnice patofyziologie orgánových systémů se věnuje patologickým stavům, které postihují specifické orgány a orgánové i řídící systémy. Obsah: patofyziologie ledvin, tvorby moče a vyprazdňování močového měchýře, patofyziologie trávicího ústrojí, patofyziologie žláz s vnitřní sekrecí, patofyziologie nervového systému, patofyziologie kosterních svalů.
Keywords: poruchy vývoje organismu; stres (psychologie); poruchy imunitního systému; hojení ran; záněty; Pathology; maligní nádorová onemocnění; buňky; imunodeficience; metabolismus; stres (fyziologie); patologie; poruchy vnitřního prostředí; patologická fyziologie; nemoc