Granulomatosní hepatitis - Nerad, Vladimír; Skaunic, Vladimír; Dvořáčková, Ivana (Avicenum, 1980)
Na základě vlastních zkušeností seznamují autoři se současnou klinickou problematikou granulomatózní hepatitidy. Pojednávají o hlavních činitelích, které granulomatózní hepatitidu vyvolávají (tuberkulóza, sarkoidóza,intrahepatálnívleklá cholestáza, Hodgkinova nemoc) , uvádějí obecnou prognózu granulomatózních hepatitid, způsoby léčení apod.
Keywords: hepatitida; Hodgkinova nemoc; Hepatitis