Složení těla a lipidový metabolismus za různého pohybového režimu - Pařízková, Jana (Avicenum, 1973)
Práce sleduje vývojové proměny poměru aktivní tělesné hmoty a depotního tuku v ontogenezi v souvislosti s kalorickou bilancí a energetickým výdejem. Studuje mechanismy spoluzodpovědné za proměny tělesného složení v různém věku a v obdobích odlišné intenzity pohybové aktivity u lidských objektů i na experimentálním modelu s použitím laboratorních zvířat.
Keywords: Physical Fitness; Lipids; Metabolism; tuky - metabolismus; tělesná výkonnost; lipidy; pohyb; Fats; tuky; metabolismus; Movement; pohyb (biologie)