Endokraniosa : Roentgenologický a klinický syndrom - Šilinková-Málková, Eva; Blažek, Oskar (SZdN, 1958)
Monografie o souboru příznaků endokrianózy charakterizované rentgenologicky prokazatelnými změnami na lebce a určitými klinickými projevy. Obsahuje patologickou anatomii a histologii endokrianózy, část rentgenologickou a klinickou se souhrnným závěrem.