Hygiena a sanitace v masném průmyslu : Určeno všem zaměstnancům v masném prům., pracovníkům zam. v distribuci masa a ve vet. službě ... pomůcka pro doškolování kádrů v učilištích - Böhm, Rudolf; Dobeš, Miroslav (SNTL, 1954)
Kniha seznamuje s hygienickými požadavky kladenými na jednotlivé úseky masné výroby. Obsahuje stati o desinfekci, ochraně proti plísním, boji proti hmyzu a hlodavcům, osobní hygieně zaměstnanců, úrazové zábraně, hygieně a sanitaci při porážení zvířat na jatkách, čištění odpadních vod a j.