Semena nebo plody našich kulturních rostlin a nejčastějších plevelů - Vodák, Aleš; Nejedlá, Marie; Kropáč, Zdeněk (SZN, 1956)
Popis semen nebo plodů pěstovaných plodin a obvykle se vyskytujících plevelů. Publikace je uspořádána formou klíče k určování plevele. Uspořádání ostatních plodů a semen je provedeno podle botanické příslušnosti do čeledí a je doplněno rozlišovacími tabulkami.