Tuberkulosa hilových lymfatických uzlin u dospělých - Stýblo, Karel; Tománek, Antonín (SZdN, 1961)
Cílem studie je přispět k objasnění patogeneze plicní tuberkulózy zdůrazněním významu hilových lymfatických uzlin. Práce, založená na bronchoskopických vyšetřeních, uvádí velký počet klinických případů s obsáhlou kasuistikou arentgenovými obrazy v příloze.