Základy filosofie a psychologie - Bílý, Jiří (Eurolex Bohemia, 2005)
Výklad základních filozofických pojmů (např. jsoucno, bytí, objekt, subjekt, monismus, dualismus a pluralismus) doplňuje shrnutí vývoje filozofie od předsokratovských myslitelů po postmoderní trendy. Následuje výklad poznatků psychologie (kupř. podstata oboru, smysly, emoce, osobnost, atd.). Učebnice je součástí úvodu do studia společenských věd pro studenty středních škol.
Keywords: Psychology; filozofie; společenské vědy; psychologie; Philosophy