Vybrané kapitoly z klinické výživy I - Kohout, Pavel; Rušavý, Zdeněk; Šerclová, Zuzana (Forsapi, 2010)
Vybrané kapitoly z klinické výživy I. – Svazek II. - Pavel Kohout. Kniha Vybrané kapitoly z klinické výživy I. vychází z Kurzu klinické výživy, který slouží jako základní podmínka k získání Osvědčení o způsobilosti k provádění nutriční péče (licence F016). Jednotlivé kapitoly jsou odvozené z přednášek probíhajících na tomto kurzu. Hlavní témata pojednávají o diabetu mellitu, péči u pneumologických pacientů, výživě u celiakie či při idiopatických střevních zánětech, výživě u pacientů nefrologických a pacientů s jaterní encefalopatií a jaterním selháním. Poprvé je v širokém rozsahu přidána kapitola o perioperační výživě, která se zabývá i zrychlenou přípravou a rekonvalescencí (fast track). Přidány jsou i kapitoly o měření energetického výdeje a lékárenské přípravě vaků all in one.
Informační servis pro lékaře ; sv. 2
Keywords: nutriční terapie; enterální výživa; parenterální výživa; dietoterapie; poruchy výživy; VÝŽIVA; malnutrice; Nutrition Disorders; výživa člověka; Nutrition Therapy