Základy preparačních technik II - Frišhons, Jan; Joukal, Marek (Masarykova univerzita, 2012)
Předložená učebnice se skládá ze tří hlavních částí. V první části je popsán odběr a zpracování biologického materiálu a legislativa související s pitevním provozem. Nejrozsáhlejší druhá část obsahuje popis rozličných pitevních technik, které se rutinně nepoužívají, ale čas od času jsou nezbytně nutné pro správné posouzení vzniklých patologických a traumatických změn. Poslední část slouží k porozumění základům preparačních a balzamačních technik.
Keywords: Autopsy; pitva; diagnostické techniky a postupy; Diagnostic Techniques and Procedures