Antibiotika v klinické praxi - Štefan, Marek (Galén, 2019)
Monografie se zaměřuje na racionální a bezpečné používání antibiotik, základním cílem probírané problematiky je zdůraznit klinicky podstatné informace, protože nesprávné nakládání s antibiotiky má mnoho závažných nežádoucích důsledků.První - obecná - část probírá základy antibiotické terapie a je napsána z pohledu klinika, obsahuje tedy pouze stručné a klinicky relevantní informace. Druhá - speciální - část mapuje běžně používané skupiny antibiotik.
Keywords: rezistence na penicilin; nežádoucí účinky léčiv; Penicillin Resistance; antibakteriální látky; Anti-Bacterial Agents; Drug Resistance, Bacterial; Antimicrobial Stewardship; antibiotická politika; bakteriální léková rezistence