Jak (správně) zpracovat a publikovat kazuistiku z klinické praxe? - Chrastina, Jan
Klinická kazuistika je zpravidla podrobnou klinickou zprávou výběrových informací o symptomatologii, diagnóze a diagnostickém procesu, terapii a intervencích a o jiných aspektech, které jsou studovány a sledovány u konkrétního nebo několika pacientů. Kazuistika popisuje situaci, průběh a zkušenosti v kontextu neobvyklého případu, přináší nová zjištění z a do klinické praxe a nové poznatky jsou zpravidla komparovány s dostupnou relevantní literaturou.
Keywords: Publishing; Case-Control Studies; studie případů a kontrol; Terminology as Topic; publikování; terminologie jako téma