Traumatologie pohybového aparátu, pánve, páteře a paklouby = - Čech, Oldřich; Douša, Pavel; Krbec, Martin (Galén, 2016)
Obsáhlá monografie s bohatou obrazovou dokumentací poskytuje ucelený pohled na léčení jednotlivých zlomenin. Pro záměr vytvořit tuto moderní monografii získali pořadatelé ke spolupráci řadu světových ortopedů a traumatologů, např. profesory K. D. Schasera, S. M. Perrena, P. C. Strohma, N. P. Südkampa, P. M. Rommense, R. E. Buckleyho, J. B. Jupitera a další. Jednotlivé kapitoly budoucí knihy byly v posledních letech postupně publikovány v prestižním časopise Acta Chirurgiae orthopaedicae et Traumatologiae čechoslovaca. Příspěvky více než sta autorů, přeložené do českého jazyka, byly postupně uspořádány Oldřichem Čechem, Pavlem Doušou a Martinem Krbcem do konečné podoby předkládané monografie. Pořadatelé navíc oslovili další české odborníky.
Keywords: traumatologie; ortopedie; fraktury kostí