Anatomie 3 - Čihák, Radomír; Grim, Miloš; Druga, Rastislav; Grim, Miloš (Grada, 2001)
Poslední díl celobarevné učebnice obsahuje anatomii kardiovaskulárního systému, centrálního nervstva, periferních mozkomíšních a vegetativních nervů, kůže a smyslových orgánů. Jsou v něm také připojeny poznámky topografické a poznámky praktické (užité) anatomie. Tento díl upravili a doplnili: prof. MUDr. Radomír Čihák, DrSc., prof. MUDr. Rastislav Druga, DrSc., a prof. MUDr. Miloš Grim, DrSc. Knihu ilustroval akademický malíř Ivan Helekal, publikace obsahuje 340 originálních barevných složených obrázků. Trojdílný komplet anatomií hlavního autora prof. MUDr. Radomíra Čiháka, DrSc., je považován za jeden z vrcholů naší odborné literatury jak po stránce didaktické, tak po stránce ilustrací, preciznosti a provedení Vynikající učebnice, které jsou již mnoho let žádány jak fakultami, tak klinickými pracovišti. Vzhledem k trvalému zájmu autoři dílo stále doplňují o nové poznatky v oboru. Komplet je považován za základní stavební kámen pro celoživotní studium jak v oblastech teoretických, tak v pre- i klinických oborech medicíny. Celá třídílná didaktická publikace u nás dosud nebyla ve své odborné úrovni překonána a všechny díly jsou pravidelně aktualizovány podle dosavadních poznatků. Všechny díly jsou bohatě barevně ilustrovány originálními vyobrazeními v celkovém počtu 1330, která se často skládají z několika kreseb.
Keywords: vnitřní lékařství; anatomie; Anatomy