Obecná patologická fyziologie - Nečas, Emanuel (Karolinum, 2006)
Učebnice patofyziologie orgánových systémů se věnuje patologickým stavům, které postihují specifické orgány a orgánové i řídící systémy. Obsah: patofyziologie ledvin, tvorby moče a vyprazdňování močového měchýře, patofyziologie trávicího ústrojí, patofyziologie žláz s vnitřní sekrecí, patofyziologie nervového systému, patofyziologie kosterních svalů.
Učební texty Univerzity Karlovy v Praze
Keywords: Physiology; fyziologie; Pathology; patologie