Poruchy pozornosti a hyperaktivita / přehled současných poznatků a přístupů pro rodiče a odborníky / [z anglického originálu ... přeložila Dagmar Tomková] - Munden, Alison; Arcelus, Jon; Tomková, Dagmar (Portál, 2008)
Děti trpící poruchou pozornosti s hyperaktivitou (syndromem ADHD) představují pro své rodiče a učitele náročnou zkoušku. Ale i dětem samým přináší jejich postižení řadu problémů a často ohrožuje jejich zařazení do společnosti a někdy i zdraví. Kniha je přehledem současných poznatků o specifických poruchách pozornosti a hyperaktivitě u dětí a zároveň je vodítkem pro práci s nimi.
Speciální pedagogika
Keywords: Attention Deficit Disorder with Hyperactivity; pedagogika; terapie; hyperkinetická porucha