Diferenciální diagnostika v oftalmologii v obrazech / - Svozílková, Petra; Heissigerová, Jarmila; Diblík, Pavel (Mladá fronta, 2015)
Diferenciální diagnostika v oftalmologii v obrazech - Petra a kolektiv Svozílková. Svým pojetím u nás ojedinělá publikace koncipovaná formou obrazového atlasu podává přehled nejčastějších očních chorob, které jsou logicky seřazeny podle jednotlivých segmentů oka a jeho okolí. Patologický stav vybrané části oka nebo jeho okolí je prostřednictvím vysoce kvalitních náhledových fotografií rozebrán z hlediska diferenciální diagnostiky do nejmenších detailů, každý obrázek je doplněn krátkým výstižným popisem základních charakteristik daného patologického zobrazení. Toto pojetí dává čtenáři možnost rychle se zorientovat v klinické diagnóze zejména v případě, kdy si není zcela jist konečným závěrem. Autorům se tak podařilo najít mezeru na trhu naší odborné oftalmologické literatury a připravit velmi zdařilé dílo, které se bezpochyby stane účinnou pomůckou oftalmologa v jeho každodenní praxi.
Aeskulap
Keywords: oční nemoci; oftalmologie; diferenciální diagnóza