Základy multikultúrneho ošetrovateľstva - Líšková, Miroslava; Nádaská, Iveta (Osveta, 2006)
Publikácia je určená študentom bakalárskeho štúdia na fakultách ošetrovateľstva a príbuzných odborov. Autori pri zostavovaní publikácie vychádzali zo zahraničných zdrojov k multikultúrnemu ošetrovateľstvu, z poznatkov o multikultúre v iných humanitných vedách a vlastných skúseností. Publikace: Základy multikultúrneho ošetrovateľstva - Miroslava Lišková;Iveta Nádaská;kolektiv autorů. História prípravy na povolanie jedincov s mentálnym postihnutím na Slovensku dokazuje, že aj pri meniacej sa politickej a ekonomickej situácii bola vždy stredobodom záujmov špeciálnych pedagógov, psychológov, lekárov i ďalších odborníkov. Úspech výchovy a vzdelávania žiakov s mentálnym postihnutím spočíva vo vytvorení systému profesijnej prípravy v odborných učilištiach. Autor knihy Miroslava Líšková, Iveta Nádaská, Vydavatelstvo Osveta, Kniha,2006 \"
Keywords: Transcultural Nursing; transkulturní ošetřovatelství; ošetřovatelství