Patologická fyziologie orgánových systémů / část II - Nečas, Emanuel (Karolinum, 2009)
První díl učebnice patofyziologie orgánových systémů systematicky pojednává o etiologických a obecných patogenetických aspektech patologických stavů, které postihují specifické orgány a orgánové systémy. Publikace obsahuje tři kapitoly, které se věnují regulačním orgánovým systémům: patofyziologie krve a krvetvorné tkáně, patofyziologie cirkulačního aparátu, patofyziologie respiračního aparátu.
Učební texty Univerzity Karlovy v Praze
Keywords: Respiratory Tract Diseases; Hematologic Diseases; nemoci dýchací soustavy; krev - fyziologické jevy; fyziologie dýchací soustavy; patologie; kardiovaskulární fyziologické jevy; Respiratory Physiological Phenomena; kardiovaskulární nemoci; Cardiovascular Diseases; krevní nemoci; Cardiovascular Physiological Phenomena; Blood Physiological Phenomena; fyziologie; Pathology