• Je něco špatně v tomto záznamu ?

Umění francouzské kuchyně : světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně

Julia Childová, Louisette Bertholleová, Simone Becková ; z anglického originálu Mastering the art of French cooking ... přeložil Jan Sládek

Publikováno
V Brně : Jota, 2014
Vydání
Vydání první
Stránkování
895 stran : ilustrace ; 24 cm

Jazyk čeština

Typ dokumentu příručky, kuchařské recepty

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/ULE201/mnu03742
Odkazy

Knihovny.cz ISBN 978-80-7462-441-4

524 receptů francouzské kuchyně na přípravu pravých francouzských specialit. Kniha americké autorky, na jejíž přípravě se podílela se dvěma francouzskými kamarádkami, byla určena americkým hospodyňkám a vznikla v 50. letech.

Kniha učí, jak snadno připravit skvělé jídlo, které výborně chutná, krásně vypadá a nádherně voní. Základ tvoří výběr nejčerstvějších a nejlepších ingrediencí a správná technika. Popisuje složitosti francouzské kuchyně při domácím vaření. Recepty jsou rozdělené do deseti kapitol: polévky, omáčky, vejce, předkrmy a obědová jídla, ryby, drůbež, maso, zelenina, studená kuchyně, dezerty a koláče.

Obsahuje rejstřík

Vlastník Detaily Služby
KZ a.s. KZ a.s. [1]
Ročník/svazek Lokace Signatura Stav Objednat
Nahrávání dat ...
000      
00000nam#a2200000#a#4500
001      
mnu03742
003      
CZ-UsKZL
005      
20240911110819.0
007      
ta
008      
240911s f 0cze||
009      
BK
015    __
$z cnb002636799
020    __
$a 978-80-7462-441-4 $q (Kniha první ; $q vázáno)
035    __
$a (OCoLC)900136727
040    __
$a ABA001 $b cze $d ULE201 $e rda
041    1_
$a cze $h eng
072    _7
$a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $2 Konspekt $9 19
080    __
$a 641.568(44) $2 MRF
080    __
$a 641/642 $2 MRF
080    __
$a (44) $2 MRF
080    __
$a (035) $2 MRF
080    __
$a (083.12) $2 MRF
100    1_
$a Child, Julia, $d 1912-2004 $7 js20091006002 $4 aut
240    10
$a Mastering the art of french cooking. $l Česky
245    10
$a Umění francouzské kuchyně : $c Julia Childová, Louisette Bertholleová, Simone Becková ; z anglického originálu Mastering the art of French cooking ... přeložil Jan Sládek $b světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně /
250    __
$a Vydání první
264    _1
$a V Brně : $b Jota, $c 2014
300    __
$a 895 stran : $b ilustrace ; $c 24 cm
336    __
$a text $b txt $2 rdacontent
337    __
$a bez média $b n $2 rdamedia
338    __
$a svazek $b nc $2 rdacarrier
500    __
$a Obsahuje rejstřík
520    2_
$a 524 receptů francouzské kuchyně na přípravu pravých francouzských specialit. Kniha americké autorky, na jejíž přípravě se podílela se dvěma francouzskými kamarádkami, byla určena americkým hospodyňkám a vznikla v 50. letech.
520    2_
$a Kniha učí, jak snadno připravit skvělé jídlo, které výborně chutná, krásně vypadá a nádherně voní. Základ tvoří výběr nejčerstvějších a nejlepších ingrediencí a správná technika. Popisuje složitosti francouzské kuchyně při domácím vaření. Recepty jsou rozdělené do deseti kapitol: polévky, omáčky, vejce, předkrmy a obědová jídla, ryby, drůbež, maso, zelenina, studená kuchyně, dezerty a koláče.
650    07
$a jídla $2 czmesh $7 D062407
650    07
$a potraviny $2 czmesh $7 D005502
650    07
$a jídla $2 czmesh $7 D062407
650    07
$a potraviny $2 czmesh $7 D005502
655    _2
$a příručky
655    _2
$a kuchařské recepty
700    1_
$a Bertholle, Louisette $7 mzk2013745205 $4 aut
700    1_
$a Beck, Simone, $d 1904-1991 $7 mzk2013745206 $4 aut
700    1_
$a Sládek, Jan $7 xx0042123 $4 trl
910    __
$a ULE201 $y 0
990    __
$a 20240911110811 $b ULE201
991    __
$a 20240911110811 $b ULE201
999    __
$a kom $b mnul2 $g 2149354 $s 17067