Molekulárna biológia pľúcnych karcinómov - Kalina, Ivan; Šalagovič, Ján; Kohút, Anton; Štubňa, Ján (Studia pneumologica et phtiseologica, 1999)
Článok podáva prehlad o úlohe onkogénov a nádorových supresorových génov pri indukcii a rozvoji patogenézy pľúcnych nádorov. Uvedené sú niektoré genetické charakteristiky malobunkového a nemalo bunkového pľúcneho karcinómu.
Keywords: GENY SUPRESOROVÉ NÁDOROVÉ; nádory plic; Lung Neoplasms; Carcinoma, Small Cell; Oncogenes; onkogeny; malobuněčný karcinom; Molecular Biology; Carcinoma, Non-Small-Cell Lung; nemalobuněčný karcinom plic; molekulární biologie