Temporálna kosť v detskom veku - Marková, Ingrid; Rutšeková, Danica (Česká radiologie, 1999)
Cieľom práce je poukázať na rozvoj vyšetrovacích metód pri zobrazovaní temporálnej kosti a s ohladom na špecifiká detského veku. Autori porovnávajú klasické a moderné metódy pri zápaloch, úrazoch, vrodených vývojových chybách a nádoroch v detskom veku. Maximálna neinvazivita, rýchlosť, výťažnosť a správny algoritmus sú najvhodnejšie pre tento vek.
Keywords: Adolescent; fraktury lebky; Humans; Child; Bone Diseases, Developmental; spánková kost; lidé; Skull Fractures; dítě; diagnostické zobrazování; mladiství; Temporal Bone; Ear Diseases; vývojové onemocnění kostí; Ear, Inner; Diagnostic Imaging; nemoci ucha; vnitřní ucho