MR angiografie intrakraniálních tepen metodou 3D-TOF s doplněním cílených projekcí ("targeted MIP"): cesta ke zpřesnění diagnostiky aneuryzmat? - Fendrych, Pavel; Rolencová, E; Roček, M (Česká radiologie, 2000)
V rámci zpracování dat 3D-T0F-MR angiografie intrakraniáhiích tepen byly u 30 nemocných provedeny kromě přehledných projekcí (standardním algoritmem „maximum intensity projection") i cílené projekce. Autoři poukazují na výhody tohoto postupu při diagnostice aneuryzmat (15 nemocných, převládající lokalizace na a. carotis int.) i na jeho význam pro podrobnější a spolehlivější zobrazení méně závažných změn na tepenném řečišti.
Keywords: Subarachnoid Hemorrhage; Male; Cerebral Arteries; aneurysma; arteriae cerebrales; magnetická rezonanční angiografie; Adult; Angiodysplasia; Aged; dospělí; mužské pohlaví; senioři; Carotid Arteries; Magnetic Resonance Angiography; subarachnoidální krvácení; angiodysplazie; arteriae carotides; lidé; ženské pohlaví; Humans; Aneurysm; Female; lidé středního věku; Middle Aged