MEDINFOR - program praktické výuky zdravotnické informatiky - Naidr, Jan P; Kasal, Pavel; Hladíková, Marie; Feberová, Jitka (Lékař a technika, 2000)
Autoři předkládají soubor materiálů pro praktickou výuku zdravotnické informatiky. Jsou zpracována následující témata: operační systém MS-DOS a MS Windows 95, zpracování textu, práce s kalkulačními tabulkami, základní pojmy relačních databází, tvorba prezentačních materiálů, Internet a elektronická pošta, základy statistiky, prostředky formalizace a rozhodování, základy zpracování biosignálů a obrazu, práce s bibliografickou databází, zdravotnický informační systém. Všechna uvedená témata jsou procvičována na příkladech z oblasti zdravotnictví. Pro kaidé téma jsou sestaveny návody ve formě textu, kíeryje na obrazovce dostupný jako samostatná aplikace v okně s jednoduchými ovládacími prvky. V jiném okně běží program zpracovávající probíranou tematiku. Aromě operačního systému MS Windows 95 a MS Office 97 Professional jsou všechny ostatní používané programy volně dostupné. Program je dvojjazyčný a lze volit mezi českou a anglickou verzi. Soubor obsahuje také tištěné materiály pro studenty a učitele a sadu testů.
Keywords: Software; akademický sbor lékařské fakulty; software; informační systémy; výuka práce s počítačem; Faculty, Medical; Medical Informatics Computing; Humans; Information Systems; lidé; lékařská počítačová informatika; Computer User Training