Apigenín-7-metylglukuronid z Cynara cardunculus L - Mučaji, Pavel; Nagy, Milan; Višňovská, Z; Ubik, K; Grančai, Daniel (Česká a slovenská farmacie, 2000)
Z etanolového extraktu nerozvinutých púčikov Cynara cardunculus L. (Asteraceae) sa izolovalapigenín-7-metylglukuronid a kyselina chlorogénová. Identita izolovaných látok sa potvrdila nazáklade spektrálnych údajov, porovnaním s autentickými vzorkami a hodnotami uvedenými v lite-ratúre.
Keywords: Asteraceae; Biflavonoids; biflavonoidy