Některé aspekty stomatologické péče o pacienty s onemocněním trávicího ústrojí. 2. část: Choroby jater, žlučníku a pankreatu - Houba, Robert; Zemen, Jiří; Houbová, Helena (Česká stomatologie a Praktické zubní lékařství, 2000)
Práce rozebírá problematiku stomatologického ošetřování nemocných zejména s chorobami jater. Upozorňuje na hlavní rizika, změny v ústní dutině a celé orofaciální oblasti. Dále upozorňuje na případné kontraindikace léků a některé modifikace běžného stomatologického ošetření.
Keywords: stomatologická péče; Risk; nemoci žlučníku; nemoci jater; Hemorrhage; nemoci slinivky břišní; lidé; Pancreatic Diseases; riziko; krvácení; Humans; Liver Diseases; Gallbladder Diseases; Dental Care