Virtuálna realita - Sobota, Branislav (Lékař a technika, 2000)
Cieľom článkuje v krátkosti oboznámiť čitateľa o jednom z fenoménov súčasnej doby - o virtuálnej realite (VR), s poukázaním na jej aplikáciu v medicíne. Článok je rozdelený do tiroch častí. V prvej časti je uvedený pojem VR a jej úrovne. Následuje popis základných subsystémov VR systému. V druhej časti je načrtnuté implementačně hľadisko VR systému. Záverečná tretia časť prináša krátky prehľad možných aplikácií technológií VR v medicíne.
Keywords: Computer Systems; Computer Simulation; technologie lékařská; Medical Laboratory Science; Humans; počítačová simulace; Telemedicine; telemedicína; lidé; počítačové systémy