Katétrová sepsa a niektoré jej aspekty - Pisarčíková, Mária; Uher, M; Filka, Jozef; Kurák, Milan; Molokáčová (Anesteziologie a neodkladná péče, 2000)
Autori definujú v článku pojem katétrovej sepsy aj iné pojmy súvisiace s infekciou v oblasti centrálneho žilového katétra. Zaoberajú sa jej patogenézou, rizikovými faktormi a prevenciou.
Keywords: rizikové faktory; Catheterization, Central Venous; infekce spojené se zdravotní péčí; katetrizace centrálních vén; sepse; Infection Control; Sepsis; Risk Factors; kontrola infekce; Catheters, Indwelling; lidé; Humans; péče o pacienty v kritickém stavu; Child; dítě; zaváděcí katétry; Cross Infection; Critical Care