Antibiotická politika v Slovenskej republike - Bálint, Ondrej (Remedia, 2000)
Antibiotiká a ostatné antiinfekčné liečivá majú celý rad osobitných charakteristík, ktorými sa významne odlišujú od ostatných liečiv a ktoré pri riešení liekovej politiky vyžadujú osobitný prístup. Najmä u antibiotík je treba zohľadňovať aj niektoré legislatívne prvky ochrany životného prostredia a usmerňovať ich preskripciu.
Keywords: Slovakia; antibakteriální látky; lidé; Anti-Bacterial Agents; Health Policy; Health Care Costs; náklady na zdravotní péči; Drug Resistance, Microbial; zdravotní politika; Humans; Slovenská republika; antibiotická rezistence