Subakutní bulózní kožní lupus erythematodes - léčba aromatickými retinoidy. Popis případu - Štork, Jiří; Bečvář, Radim (Česká revmatologie, 2000)
Autoři popisují případ pacientky s bulózní formou anulárního subakutního kožního erytematodu nereagující na léčbu imunosupresivy, antimalariky a sulfony, u které až nasazení aromatických retinoidů (acitretinu) vedlo ke kontrole kožních projevů onemocnění. Role retinoidů v léčbě kožního erytematodu, jejich vedlejší účinky a monitorování je diskutováno.
Keywords: ženské pohlaví; Retinoids; Female; Acitretin; Lupus Erythematosus, Cutaneous; Humans; retinoidy; lidé; acitretin; kožní lupus erytematodes