Životní podmínky studentů vysokých škol - Čečetková, Božena; Provazníková, Hana (Hygiena (Státní zdravotní ústav, Print), 2000)
Cílem studie bylo zmapovat životní a studiiní podmínky vybrané skupiny studentů České zemědělské univerzity v Praze a analyzovat jejich změny v průběhu studia. Soubor tvořilo 121 studentů prvního a pátého ročníku. K získání dat byl použit dotazník, který obsahoval otázky zaměřené na životní styl, životní podmínky, studijní zátěž. Získané údtge byly zpracovány v programu EPI-INFO. Výsledky byly porovnány s výsledky šetření u studentů ČVUT, Praha. Studie upozornila na řadu nedostatků v životním stylu i životních podmínkách sledovaných studentů. Studijní zátěž a změna životního stylu se promítá u studentů do různých zdravotních problémů.
Keywords: studenti; Male; Adult; dospělí; Life Style; mužské pohlaví; průzkumy a dotazníky; studium vysokoškolské; životní styl; Health Status; lidé; ženské pohlaví; Students; Humans; tělesná námaha; zdravotní stav; Surveys and Questionnaires; Female; Education, Graduate; Physical Exertion