Transmyokardiální laserová revaskularizace myokardu a koronární rekonstrukce bez použití mimotělního oběhu - Šetina, M; Pirk, Jan; Wiendl, M; Rohn, Vilém; Červenka, V; Kasalický, Jan (Rozhledy v chirurgii, 2000)
Autoři popisují svoje první zkušenosti s revaskularizací myokardu pomocí transmyokardiální laserové revaskularizace kombinované s aortokoronámí rekonstrukcí bez použití mimotělního oběhu. V diskusi rozebírají indikace k výkonu, operační taktiku, výhody a limitace uvedeného postupu.
Keywords: koronární bypass; Myocardial Revascularization; Angioplasty, Laser; Cardiac Surgical Procedures; Male; Coronary Disease; koronární nemoc; laserová angioplastika; Coronary Artery Bypass; Adult; Aged; dospělí; mužské pohlaví; senioři; mimotělní oběh; lidé; revaskularizace myokardu; Extracorporeal Circulation; Humans; kardiochirurgické výkony