Kraupova žila sietnice (kazuistika) - Streicher, Teodor; Langová, A; Tvrdík, E (Česká a slovenská oftalmologie, 2000)
Autori opisujú štyri prípady vzácnej a doteraz málo poznanej anomálie výstupu kmeňa centrálnej vény sietnice na terči zrakového nervu. Všetky sa vyskytli na myopickou oku stredných refrakčných hodnôt. Obehové poruchy sietnicovej a cievovkovej cirkulácie sa nezaznamenali.
Keywords: myopie; Female; dítě; Retina; ženské pohlaví; lidé; Fluorescein Angiography; Humans; fluoresceinová angiografie; vena centralis retinae; retinální cévy; nervus opticus; Optic Nerve; lidé středního věku; retina; Child; Myopia; Middle Aged; Retinal Vein; Retinal Vessels